1.1. Datele Vanzatorului

Site-ul www.hbz.ro
Nume firma: HBZ Romania S.R.L
Adresa: Oradea, Sos. Borsului, Nr. 28 CUI: 14949995
Numar de inregistrare la Registru Comertului: J05/1008/2002

Contact:
Tel: (004) 0259 407 650
Fax: (004) 0259 407 651
E-mail: hbzro@hbzro.com, webshop@hbzro.com

1.2. Deifinitii si termeni

Vanzator: HBZ Romania S.R.L.

Cumparator/Client: persoana fizica / persoana juridica care isi face un Cont in Site sau efectueaza o Comanda.

Cont: sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

Site: www.hbz.ro

Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii: orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Contract o comanda confirmata de catre Vanzator

2. Documente Contractuale

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Contractul se considera incheiat intre cele doua parti Vanzator si Cumparator in momentul in care Comparatorul primeste comanda si onoreaza plata.

3. Politica de vanzare online

3.1. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.2. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.3. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

3.4. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe Site, nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.5. Identitatea vanzatorului, incluzand denumirea sa, adresa postala la care vanzatorul este stabilit, precum si, in cazul in care exista, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de posta electronica ale acestuia la care poate fi efectiv contactat, pentru a-i permite cumparatorului sa ia rapid legatura cu vanzatorul si sa comunice cu acesta in mod eficient si, daca este cazul, adresa postala si identitatea vanzatorului in numele caruia actioneaza.

3.6. Pretul total al produselor sau serviciilor cu toate taxele incluse sau, in cazul in care pretul nu poate fi calculat in avans in mod rezonabil data fiind natura produselor sau a serviciilor, modalitatea de calcul al pretului si, dupa caz, toate costurile suplimentare de transport, de livrare sau taxele postale sau, in cazul in care acestea nu pot fi calculate in avans in mod rezonabil, mentionarea faptului ca aceste costuri suplimentare ar putea fi suportate de cumparator.

3.7. Dupa caz, modalitatile de plata, livrare si executare, data pana la care vanzatorul se angajeaza sa livreze produsele sau sa presteze serviciile si politica vanzatorului de solutionare a reclamatiilor.

4. Dreptul de proprietate intelectuala si industriala

4.1. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de HBZ Romania.

4.2. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

5. Comanda

5.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a produsului.

5.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

5.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

5.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

  • 5.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online.
  • 5.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de HBZ Romania S.R.L. in cazul platii online.
  • 5.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.

5.5. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un produs, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare un produs expira in termen de 14 zile.

5.5.1. Cu exceptia cazurilor prevazute la art. 16, cumparatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14.

5.5.2. Inainte de expirarea perioadei de retragere, cumparatorul informeaza vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din contract. In acest scop, cumparatorul poate alege una dintre urmatoarele variante:

5.5.3. Vanzatorul ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea cumparatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a cumparatorului in conformitate cu art. 11.

5.5.4. Vanzatorul ramburseaza sumele mentionate la alin. (1) folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de cumparator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care cumparatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina cumparatorului plata de comisioane in urma rambursarii.

5.5.5. Fara a aduce atingere alin. (1), vanzatorul nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care cumparatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de vanzator.

5.5.6. Cumparatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie sa fie descurajanta pentru cumparator in a-si exercita dreptul de retragere. Indiferent de situatie, cumparatorul nu este responsabil pentru diminuarea valorii produselor in cazul in care vanzatorul a omis sa il informeze cu privire la dreptul de retragere in conformitate cu art.

6. Protectia datelor

6.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, site-ul nostru administrat de HBZ Romania, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi despre DVS. Scopul colectarii datelor este pentru utilizarea lor in vederea facturarii produselor comandate.

6.2. Sunteti obligat sa furnizati datele, acestea fiind necesare pentru crearea facturii pentru produsele comandate. Refuzul DVS. determina anularea comenzii.

6.3. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator in scopul livrarii produselor si sunt comunicate numai de catre DVS. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiezi de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a te adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Daca unele din datele despre DVS, sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

7. Facturare – Plata

7.1. Preturile produsele afisate in cadrul site-ului www.hbz.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

7.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru produsele livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. In baza Codului Fiscal de la 1 iulie 2017, declaratia 394, trebuie sa contina neaparat CNP-ul persoanelor fizice care achizitioneaza marfa cu factura.

7.2.1. persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, si care sunt obligate la plata taxei conform art. 307 alin.

7.2.2. Date de identificare ale reprezentantului fiscal/legal/imputernicitului:

    • a) Cod de identificare fiscala/CNP - se inscrie codul de identificare fiscala sau codul numeric personal al reprezentantului fiscal/legal ori al imputernicitului.
    • b) Denumire/nume si prenume - se inscriu, dupa caz, denumirea sau numele si prenumele persoanei impozabile care a fost desemnata ca reprezentant fiscal/legal sau imputernicit de catre persoana impozabila straina.

7.2.3. numarul total al facturilor emise pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii defalcate pe fiecare cota de TVA efectuate de catre persoana impozabila care aplica sistemul normal de TVA, cu exceptia celor pentru care au fost emise facturi simplificate.

7.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine produsele vandute de HBZ Romania.

7.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

7.5. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre HBZ Romania in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

7.6. Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile Vanzatorului, doar de institutia de autorizare a Tranzactiei (Banca Transilvania) si nici nu vor fi stocate de catre de Vanzator.

7.7. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile.

8. Livrarea Produselor

8.1. Vanzatorul se obliga sa livreze produsele in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

8.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

8.3. Vanzatorul va efectua livrarea produselor numai pe teritoriul Romaniei.

8.4.1. Cu exceptia cazului in care partile au convenit altfel cu privire la momentul livrarii, vanzatorul livreaza produsele transferand posesia fizica sau controlul asupra produselor catre cumparator, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, in decurs de cel mult 30 de zile de la incheierea contractului.

8.4.2. In cazul in care vanzatorul nu si-a indeplinit obligatia de a livra produsele in momentul convenit cu cumparatorul sau in termenul stabilit la alin. (1), cumparatorul ii solicita sa efectueze livrarea intr-un termen suplimentar, corespunzator circumstantelor. In cazul in care vanzatorul nu livreaza produsele in termenul suplimentar respectiv, cumparatorul are dreptul, dupa caz, la rezolutiunea sau rezilierea contractului.

8.5. In cazul contractelor in care vanzatorul livreaza produsele catre cumparator, riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat cumparatorului in momentul in care acesta sau o parte terta desemnata de acesta, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat cumparatorului in momentul livrarii produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre cumparator sa transporte produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre vanzator, fara a aduce atingere drepturilor cumparatorului fata de transportator.

8.6.1.In cazul in care un vanzator opereaza o linie telefonica pentru a putea fi contactat prin telefon cu privire la contractul incheiat, cumparatorul nu este obligat sa plateasca, la contactarea vanzatorului, mai mult decat tariful de baza.

8.6.2. Alineatul (1) nu aduce atingere dreptului furnizorilor de servicii de comunicatii electronice de a taxa aceste apeluri.

8.7.1. Adresa postala la care furnizorul este stabilit, precum si, in cazul in care exista, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de posta electronica ale acestuia la care poate fi efectiv contactat, pentru a-i permite utilizatorului final sa ia rapid legatura cu furnizorul si sa comunice cu acesta in mod eficient si, daca este cazul, adresa postala si identitatea furnizorului in numele caruia actioneaza.

8.7.2. In cazul in care este diferita de adresa furnizata in conformitate cu lit. c), adresa postala a locului in care furnizorul isi desfasoara activitatea si, dupa caz, adresa postala a furnizorului in numele caruia actioneaza, la care utilizatorul final poate trimite eventualele reclamatii.

9. Raspundere

9.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea necorespunzatoare a produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

9.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

9.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

9.4. Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

9.5. Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre HBZ Romania, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

10. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

10.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, HBZ Romania are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.

10.1.1. Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cu modificarile si completarile ulterioare

10.2. Scopul colectarii datelor este:

  • informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda.
  • trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)
  • de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

10.3. Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a HBZ Romania

10.4. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

10.4.1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte.

10.4.2. transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

10.5. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

11. Legea aplicabila - jurisdictia

Prezentul Contract este supus Legislatiei Romane. Eventualele litigii aparute intre HBZ Romania si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Judetul Bihor.

12. Politica utilizare Cookie

Pentru a asigura buna functionare a acestui site, uneori plasam in computerul dumneavoastra mici fisiere cu date, cunoscute sub numele de cookie-uri. Majoritatea site-urilor mari fac acest lucru.

12.1.Ce se intelege prin Cookie-uri?

Cookie-ul este un fisier text de mici dimensiuni pe care un site il salveaza in calculatorul sau dispozitivul dumneavoastra mobil atunci cand il vizitati. Datorita cookie-urilor, site-ul retine, pe o perioada de timp, actiunile si preferintele dumneavoastra (login, limba, dimensiunea caracterelor si alte preferinte de afisare). Astfel nu mai trebuie sa le reintroduceti ori de cate ori reveniti la site sau navigati de pe o pagina pe alta.

12.2.Cum se folosesc Cookie-urile?

Site-ul nostru utilizeaza modulele cookie pentru a retine date statistice cu privire la activitatea utilizatorilor pe site, in scopul imbunatatirii experientei acestora.

Cookie-urile utilizate de noi sunt atat de sesiune cat si permanente.

Toate informatile obtinute cu ajutorul modulelor cookie sunt utilizate doar, in scopul imbunatatirii serviciilor oferite vizitatorilor. Nu divulgam informatiile dumneavoastra unor terte parti.

12.3. Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

12.4. Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware.

Ati mai fost inregistrat? Logare.
Daca doriti sa resetarea parolei, introduceti mai jos adresa DVS. de e-mail.